Welke zorgverzekering kies ik voor 2022?

21 december 2021

Het is december en dat betekent dat het weer tijd is om na te denken over uw zorgverzekering voor volgend jaar. Veel zorgverzekeringen hebben hun polissen aangepast en daarmee ook hun maximale vergoedingen voor fysiotherapie. Kijk dus zeker uw nieuwe polis na, maar kijk eventueel ook eens naar andere zorgverzekeringen. Wilt u overstappen, maar weet u niet naar wie?

 

Polissen

Net als de voorgaande jaren heeft de beroepsvereniging van de fysiotherapeuten, het KNGF, het onderzoek al voor u gedaan. Zij zochten en vonden de 9 beste (aanvullende) zorgpolissen voor fysiotherapeutische zorg. U ziet ze in bijgaande afbeelding.

 

Let op!

De lijst van het KNGF is gebaseerd op polissen die vrij zijn van medische selectie en waarbij u naar een gecontracteerde therapeut gaat. Als een medische selectie u niet afschrikt of als u ook naar een niet-gecontracteerde therapeut gaat, kan het best zo zijn dat u met een andere aanvullende verzekering beter of goedkoper uit bent. Maakt u uw fysiotherapie-afspraken altijd alleen met therapeuten van onze praktijk, maak u dan geen zorgen: wij hebben contracten met alle zorgverzekeraars.

 

Vergeet daarnaast natuurlijk niet dat niet alleen fysiotherapie belangrijk is in een aanvullend pakket. Misschien heeft u ook dekking nodig voor bijvoorbeeld alternatieve zorg of brillen. Zorg dat u ook deze zaken nakijkt in de nieuwe polis. Wat gunstig is voor uw fysiotherapievergoeding, hoeft niet per definitie gunstig te zijn voor de andere vergoedingen die u nodig hebt.

 

Wanneer?

Wilt u overstappen? Zeg dan in ieder geval uw oude verzekering voor 1 januari 2022 op. Voor het uitkiezen en afsluiten van de nieuwe verzekering heeft u wat langer de tijd, dat hoeft u namelijk pas voor 1 februari 2022 gedaan te hebben. De gekozen verzekering zal dan met terugwerkende kracht per 1 januari 2022 ingaan. Stel de aanvraag van de nieuwe verzekering echter niet te lang uit: als u per februari nog geen nieuwe zorgverzekering heeft afgesloten, riskeert u een boete.