Praktische informatie

Directe Toegankelijkheid (DTF)

Binnen de fysiotherapiepraktijk geldt een directe toegankelijkheid. Dat betekent dat u zonder tussenkomst van een huisarts of specialist bij ons terecht kunt. Met behulp van een screening bepalen wij of u bij ons op de juiste plek bent. Is dit niet het geval? Dan sturen wij u met een begeleidende brief naar de huisarts. Bent u wel bij ons op de juiste plek, dan sturen wij het screeningsformulier naar uw huisarts om deze ervan op de hoogte te brengen dat u bij ons in behandeling bent en wij verdergaan met een fysiotherapeutisch onderzoek.

Rolstoelvriendelijkheid

Zowel gezondheidscentrum De Praktijk als ook de locatie op de Dorpstraat zijn volledig rolstoelvriendelijk. In gezondheidscentrum de Praktijk beschikken we ook over een rolstoelvriendelijk toilet.

Legitimatie

Wij zijn verplicht uw BSN-nummer te registreren en te controleren aan de hand van uw legitimatiebewijs. Neem daarom bij uw eerste afspraak uw legitimatiebewijs en uw verzekeringspas mee.

Tarief niet nagekomen afspraak

Moet u uw afspraak annuleren? Doe dat dan minimaal 24 uur voor de geplande afspraak. Hierdoor kunnen wij de gereserveerde tijd alsnog invullen en andere patiënten helpen.

Wij attenderen u erop dat wij afspraken die binnen 24 uur vóór de afspraak worden geannuleerd in rekening brengen. De kosten bedragen 75% van het consulttarief. U kunt deze nota niet declareren bij uw zorgverzekeraar. Dit is een landelijke maatregel waar alle zorgaanbieders zich aan houden en staat los van een overmachtssituatie.

MijnZorgApp

Als u bij ons in behandeling komt, krijgt u een uitnodiging om de MijnZorgApp te downloaden. In deze app kunt u uw afspraken inzien en kan uw therapeut u uw oefeningen digitaal meegeven. Het gebruik van deze app is geheel vrijblijvend.

Registratie

Al onze specialisten zijn kwaliteits- en BIG geregistreerd.

Openingstijden

Maandag          08:00 – 20.00

Dinsdag            08:00 – 21:00

Woensdag        08:00 – 21.00

Donderdag       08:00 – 20.00

Vrijdag             08:00 – 19.00

Bereikbaarheid

Walramstraat
Gezondheidscentrum De Praktijk beschikt over een eigen parkeergelegenheid. Deze is bereikbaar via de inrit aan de Overhovenerstraat. Komt u met de bus? Lijn 31 en lijn 38 stoppen meerdere malen per uur bij de Rijksweg Noord ter hoogte van de Ligne (hogeschool, bibliotheek en museum). Vanuit daar is de loopafstand circa 75 meter naar de ingang van onze praktijk. Vanaf het treinstation in Sittard loopt u in circa acht minuten (550 meter) naar de praktijk.

Dorpstraat
De locatie op de Dorpstraat beschikt over openbare parkeergelegenheid voor de deur van de praktijk. Wanneer deze bezet zijn kan gebruik worden gemaakt van het naastgelegen parkeerterrein bij het gemeenschapshuis of naast de kerk. Komt u met de bus? Via lijn 34 kunt u uitstappen op de Winston Churchilllaan en loopt u in ongeveer 800 meter naar onze praktijk. Via lijn 31 kunt u uitstappen op de Rembrandtstraat en loopt u in ongeveer 560 meter naar onze praktijk.