Onze behandelingen

Onze behandelingen

Ú staat centraal in onze fysiotherapiepraktijk. Daarom bieden we fysiotherapie, maar ook andere behandelvormen aan. In het gezondheidscentrum bundelen we, indien nodig, de krachten met andere specialisten en werken vanuit een multidisciplinaire benadering. 

Fysiotherapie

Lopen, staan, reiken, bukken. Het zijn vaak vanzelfsprekende bewegingen, totdat u ergens last van krijgt. Heeft u bijvoorbeeld tijdens het sporten uw knie verdraaid, wandelt u niet meer vanwege een pijnlijke voet of heeft u last van een stijve nek? Wanneer u problemen met bewegen ervaart, kunt u contact opnemen met één van onze ervaren fysiotherapeuten.

Manuele therapie

Waar de fysiotherapeut deskundig is op het gebied van bewegen, heeft de manueel therapeut zich verder gespecialiseerd in onderzoek en behandeling van klachten van gewrichten, zoals de wervelkolom en de gewrichten in armen en benen.

Kinderfysiotherapie

Denkt u dat de coördinatie tussen armen en benen van uw kind niet goed is? Ziet u, of iemand uit uw omgeving, dat uw kind moeite heeft met schrijven? Signaleert u dat uw baby een voorkeurshouding ontwikkelt?

Oedeemfysiotherapie

De therapie bestaat uit manuele lymfdrainage, een soort massage, die het vocht afvoerende systeem bevordert. Door het hele lichaam zitten lymfevaten. Wanneer er een paar kapot of verwijderd zijn, zorgt de therapie ervoor dat het vocht omgeleid wordt.

Kinderbekkenfysiotherapie

Sommige kinderen hebben problemen met zindelijk worden. Heeft uw kind last van bedplassen, problemen met de ontlasting of zindelijk worden? Vaak helpt kinderbekkenfysiotherapie. Een kinderbekkenfysiotherapeut (KBF) houdt zich bezig met klachten in de bekkenregio van kinderen.

Steunkousen

Onze oedeemfysiotherapeuten zijn bevoegd tot het aanmeten en leveren van therapeutisch elastische kousen. Daarmee is onze fysiotherapiepraktijk een van de weinige praktijken in de regio waar u daarvoor terecht kunt.

 

Dry needling

Dry needling is een innovatieve vorm van fysiotherapie als onderdeel van een totale behandeling die gericht is op het verbeteren van (vaak chronische) spierklachten. Bij deze therapie maken we gebruik van dunne naalden, waarmee we de verhardingen in de spier aanprikken.

Etalagebenen

Ervaart u pijn in het been tijdens het lopen, kramp in het been of een doof en moe gevoel in uw been? Dan kan het zijn dat u etalagebenen heeft. Looptraining helpt om de pijnvrije en maximale loopafstand te verbeteren. Looptraining onder begeleiding van onze fysiotherapeut verbetert niet alleen de klachten en de looptechniek, maar stimuleert ook om het trainingsprogramma vol te houden.

Medical taping

Als de spieren niet goed werken, kan dat resulteren in uiteenlopende klachten en symptomen. Wanneer de niet goed functionerende spieren echter ondersteund worden met deze speciale elastische tape, zal dat het zelf herstellend vermogen van het lichaam stimuleren.