Kinderfysiotherapie

Kinderfysiotherapie

               Ed

Hé daar, kleine deugnieten en jongvolwassenen! Soms kan het zijn dat je wat meer moeite hebt met bewegen. Je lijf stribbelt tegen en daardoor zit je misschien minder lekker in je vel. Dat kan al vanaf je geboorte, maar ook als je naar school gaat. Wij helpen je graag met oefeningen, zodat bewegen weer fijn voelt.

Oefening baart kunst

Denkt u dat de coördinatie tussen armen en benen van uw kind niet goed is? Ziet u, of iemand uit uw omgeving, dat uw kind moeite heeft met schrijven? Signaleert u dat uw baby een voorkeurshouding ontwikkelt? Bij sommige kinderen duurt de ontwikkeling langer of wijkt deze af van wat gebruikelijk is. Dit kan komen door een aandoening aan de organen, het zenuwstelsel, het houdings- en bewegingsapparaat of door een tekort aan motorische ervaring. Hierdoor kunnen sommige kinderen meer oefening nodig hebben om bepaalde vaardigheden onder de knie te krijgen of zij moeten leren met minder mogelijkheden zo optimaal mogelijk te leven.

In onze praktijk of bij u thuis

Afhankelijk van de leeftijd van uw kind en de aard van de klachten, onderzoeken we uw kind bij u thuis in Sittard (en omgeving) of in onze praktijk in het centrum van Sittard. We komen bijvoorbeeld bij u thuis als het gaat om een voorkeurshouding van uw baby die kan leiden tot afplatting van de schedel. Tijdens het onderzoek kunnen we de vorm van de schedel meten (plagiocephalometrie) en bepalen we óf en welke behandeling nodig is. Meten is ook mogelijk als u twijfelt over de motorische ontwikkeling van uw kind. Met behulp van testen, zoals de Movement ABC-II, kunnen we deze ontwikkeling inzichtelijk maken.

Daarnaast zijn onze kinderfysiotherapeuten gespecialiseerd in het verbeteren en ontwikkelen van bewegingsvaardigheden van kinderen. En werken we aan het oplossen van de pijnklachten of beperkingen. Dit gebeurt samen met u als ouders en op een manier die aansluit bij de bewegingswereld en verwachtingen van uw kind. Wij zijn gespecialiseerd in het behandelen van kinderen tot 18 jaar.

Met deze en andere vragen over beperkingen, bewegingsvaardigheden of pijnklachten, kunt u terecht bij onze kinderfysiotherapeut.

Baby's

Hee kleintje!

Oef, dat kan best spannend worden, een kinderfysiotherapeut bij jou thuis. Papa en mama hoeven zich geen zorgen te maken, we zijn heel lief.

Maakt u zich zorgen om de (motorische) ontwikkeling van uw baby? Ziet u een voorkeurshouding? Overstrekt de kleine zich? Als (kersverse) ouders kunt u bezorgd zijn om dingen die u ziet bij uw pasgeboren baby of de in ontwikkeling zijnde baby. Voor deze maar ook andere (hulp)vragen kunt u contact met ons opnemen. Ed of Niña komen bij u aan huis. Dus aarzel niet, we kijken samen met u óf en waar we kunnen helpen.

 

Peuters en oudere kinderen

Hee jij, wat ga je al snel! Soms een beetje te snel en soms te langzaam. Dit maakt niet uit, we gaan hele leuke spelletjes en oefeningen doen samen. Kom je snel bij ons oefenen?

Vanaf de peuterleeftijd worden veel motorische vaardigheden ontwikkeld en verbeterd. Uw kind gaat klimmen, rennen en fietsen. Het kan zijn dat u ziet dat de ontwikkeling van deze vaardigheden niet vlekkeloos verlopen.