Het kinderteam

19 december 2023

We vertellen u hieronder graag wat over ons kinderteam. Een team dat zich specifiek op kinderen toelegt en intensief samenwerkt. Nieuw? Zeker niet. Maar het wordt wel tijd om wat extra ruchtbaarheid aan ons team te geven.

Wat is het kinderteam?
Het kinderteam is een samenwerking tussen de kinderlogopedist, de kinderfysiotherapeut en de kinderergotherapeut. Die term ‘kinder’ staat niet zomaar in deze titels. Stuk voor stuk zijn deze therapeuten specifiek gespecialiseerd in het in ontwikkeling zijnde kind. En dat is belangrijk, want in de steeds complexere wereld wordt veel meer van de kinderen verwacht dan van u of ons verwacht werd als kleine koter. De druk vanuit de maatschappij neemt toe en de snelheid ligt hoog. Daarnaast blijven kinderen zo lang mogelijk in het reguliere onderwijs, iets wat niet altijd zonder uitdaging is. Al moeilijk genoeg dus. Daarom maken wij het graag wat makkelijker: vaste therapeuten, één locatie en, als het even kan, één behandelplan. Alles om het kind in zijn ontwikkeling zo optimaal mogelijk bij te staan.

De kinderlogopedist: Anouk Bovens en haar team vanuit Logopedie TOON
Als uw kind moeite heeft met communiceren, dan is Anouk de aangewezen persoon om daarbij te helpen. En dat gaat verder dan u aanvankelijk zou denken. Denk aan problemen op het gebied van het gehoor, eten en drinken, mondgedrag, stem, adem, vloeiendheid van communicatie, lezen en spellen. Samen met uw kind gaat zij aan de slag met oefeningen en geeft zij tips om de problemen op te lossen.

De kinderfysiotherapeut: Niña Pfennings (t/m 31 december 2023) en Ed Zieminski (vanaf 1 januari 2024)
Niña en Ed richten zich vooral op de motorische ontwikkeling van uw kind, bijvoorbeeld als kinderen in hun ontwikkeling afwijken van de norm bij mijlpalen als omrollen, lopen of de ontwikkeling van de grove en fijne motoriek. Ook helpen ze kinderen bij houdingsproblemen, hoofdpijn, vermoeidheid, obesitas en voorkeurshoudingen bij baby’s. Spelenderwijs gaan zij met uw kind de problemen te lijf, soms heeft het niet eens in de gaten dat het meer dan gewoon een speelkwartiertje is.

De kinderergotherapeut: Nadieh Andrieu en haar team vanuit Ergotherapie Nadieh
En Nadieh? Die doet de rest, kunnen we bijna zeggen. Ergotherapie is namelijk een heel veelzijdig vakgebied. Haar doel is om kinderen zo zelfstandig mogelijk te maken in situaties waarin ze vastlopen, en dat in de meest uiteenlopende gebieden. Heeft uw kind moeite met prikkelverwerking? Kan uw kind zich moeilijk concentreren? Bij Nadieh zit u goed. En zo helpt ze ook bij schoolse taken, vrijetijdsbesteding of praktische dagelijkse dingen, zoals het aanleren van een goede pengreep, het inpakken van een sporttas, agendabeheer, planmatig werken en het creëren van overzicht. Stap voor stap gaat zij samen met uw kind aan de slag met prikmatjes, bordspellen, wiebelkussens of wat er ook maar nodig is om van uw kind de beste versie van zichzelf te maken.

Contact met het kinderteam
Vraagt u zich af wat het kinderteam voor uw kind kan betekenen? Neem dan zeker contact op met gezondheidscentrum De Praktijk en maak eens een afspraak met Anouk, Nadieh of Ed. Samen helpen zij uw kind weer kind te zijn.