Kinderteam

30 januari 2021

Al jaren samen onder één dak. Dit geeft ons de mogelijkheid om bijzondere behandelteams samen te stellen. Een van deze teams is ons kinderteam. Naast het feit dat wij samen onder een dak zitten, kenmerkt ons team zich door de goede communicatie en bovenal een gezamenlijke toewijding voor de ontwikkeling van het kind.

 

Wie?

Het kinderteam is een samenwerking van kinderfysiotherapie (Niña en Ed), logopedie (Lotte en Anouk) en kinderergotherapie (Nadieh). Door de korte lijntjes kunnen zij een optimale samenwerking garanderen.

 

Wat?

Het kinderteam heeft als doel problemen waar kinderen, ouders of leerkrachten tegenaan lopen tijdig te signaleren en aan te pakken, al dan niet samen. Regelmatig hebben bijvoorbeeld leerkrachten vragen met betrekking tot signalering van problemen op de verschillende ontwikkelingsdomeinen. De taak van het kinderteam is om de kinderen die vastlopen waar nodig te ondersteunen, zodat kinderen de therapie krijgen die zij nodig hebben om zich verder te ontwikkelen.

 

Webinar

We willen voorkomen dat kinderen onder de radar verdwijnen in de huidige lockdown. Daarom organiseren wij op 2 maart een webinar voor leerkrachten en andere betrokkenen in het basisonderwijs. In dit webinar gaan wij ons toespitsen op vroegherkenning van problemen op het gebied van grove en fijne motoriek en de spraak- en taalontwikkeling.

Het webinar is online te volgen op 2 maart van 16.00–17.00. Deelname is geheel kosteloos. Bent u geen leerkracht maar heeft u toch interesse? Stuur dan een e-mail naar info@ergotherapienadieh.nl.

We kijken uit naar uw deelname!