Even voorstellen: Chantal Coolen

5 augustus 2021

De overname van de praktijk op de Dorpstraat is gepaard gegaan met een uitbreiding van het team van Fysiotherapie Göttgens Kienhuis Pfennings. Een hartelijk welkom aan onze nieuwe collega Chantal Coolen, fysio- en manueeltherapeut.

 

Over Chantal

“Ik ben Chantal Coolen, ik ben 31 jaar en woon in Herten. Ik doe aan crossfit en tennis en ben graag creatief bezig. Ik ben altijd heel sportief geweest en dat leverde me zo nu en dan helaas ook wel eens een blessure op. De fysiotherapeut hielp me er telkens weer bovenop, een ervaring die zeker een van de drijfveren was om zelf ook fysiotherapeut te worden. Daarnaast werk ik graag met mensen. Het klinkt misschien wat cliché, maar het is daarom niet minder waar. Ik wil mensen helpen beter te functioneren in het dagelijks leven, bij het sporten of waar de hulpvraag ook ligt.”

 

Fysiotherapeutische achtergrond

“Vanwege de diversiteit aan klachten en behandeldoelen van patiënten heeft de particuliere praktijk altijd mijn voorkeur gehad. Na mijn afstuderen als fysiotherapeut in 2013 ben ik dan ook al snel in twee praktijken in Sittard aan de slag gegaan. Om mijn kennis en vaardigheden te verdiepen en uit te breiden, ben ik twee jaar later begonnen aan de specialisatie Manuele Therapie, waar ik in 2018 voor geslaagd ben. Enkele maanden geleden ben ik door de overname van Fysiotherapie Franck bij Fysiotherapie GKP in dienst gekomen. Ik ben werkzaam op beide locaties en naast fysio- en manuele therapie kunt u bij mij ook terecht voor medical taping, shockwave en echografie.”

 

De behandeling

“Mijn behandelingen zijn denk ik niet heel anders dan u gewend bent van de rest van het fysiotherapie GKP-team. Ik kijk graag naar het hele verhaal, naar alle factoren die van belang kunnen zijn voor uw klacht. De behandeling begint vaak in de behandelkamer, maar kan na enkele behandelingen ook deels in de oefenzaal verdergaan. Een behandeling van mij is trouwens geen onemanshow, maar een samenwerking. Ik geef u graag de controle over uw klachten, zodat u er thuis ook aan kan werken. Op die manier halen we samen het maximale uit de therapie.”