Verzekeringen 2023

6 december 2022

Met ingang van 1 januari 2023 heeft Fysiotherapie Göttgens Kienhuis Pfennings geen contract meer met verzekeraar Zorg en Zekerheid. Waarom? Dat leggen we u graag uit.

Ieder jaar rond deze periode worden de veranderingen, premie verhogingen en vergoedingen bekend gemaakt door de zorgverzekeraars. Dit jaar niet anders, maar voor ons als fysiotherapeuten nog meer veranderingen dan voorheen. Voor iedereen wordt alles duurder, dus ook voor u en ook voor ons. We zitten niet te wachten op minder behandelingen of een duurdere premie, maar dat is wel wat er gebeurt.

Al jaren is er sprake van een “strijd” tussen de zorgverzekeraars en de fysiotherapeuten verdeeld over het hele land. De vergoedingen worden nauwelijks geïndexeerd en de eisen worden steeds hoger. Er is twee jaar geleden een onderzoek gedaan door de overheid waar uit komt wat de kostprijs voor een behandeling fysiotherapie zou moeten zijn. Deze ligt beduidend hoger dan dat al jaren daadwerkelijk vergoed wordt.

Een aantal verzekeraars zijn in lichte mate mee gegaan met een verhoging van de vergoeding of het verminderen van de eisen , maar het blijft ver beneden peil. Mede daardoor zien we door het hele land collega’s die de praktijk sluiten of ons mooie vak verlaten, maar vooral ook veel boosheid en onvrede richting de zorgverzekeraars.

Wij willen desondanks graag voor ú als patiënt klaar kunnen blijven staan. Daarom hebben wij er voor gekozen om ook dit jaar toch weer de meeste contracten te tekenen, maar voor het eerst  NIET met ALLE zorgverzekeraars. Voor 2023 hebben wij geen overeenkomst afgesloten met Zorg & Zekerheid. Hetgeen zij ons willen betalen voor uw behandeling ligt gemiddeld 20% lager dan bij de andere zorgverzekeraars en daarnaast stellen zijn extra eisen waar wij aan zouden moeten voldoen die ons nog duizenden euro’s zouden kosten.

Wat houdt dit voor u in?
Bent u verzekerd bij Zorg & Zekerheid dan krijgt u een factuur van ons. Deze kunt u indienen bij uw verzekeraar, die u een deel terug betaald. Of u kunt natuurlijk overstappen van zorgverzekeraar (dit jaar nog). Wij  hebben in 2023 met alle andere zorgverzekeraars wel nog een contract.

Mocht u overwegen over te stappen naar een andere verzekering? Bespreek dit met uw therapeut of kijk eens op de volgende website: https://defysiotherapeut.com/goed-verzekerd/checklist/. Hier vind u een overzicht van alle pakketten met het bijbehorende aantal behandelingen voor fysiotherapie in combinatie met kosten van de verzekering.

We weten niet wat er ná 2023 zal gaan gebeuren, maar ook dan zullen wij kritisch kijken wat de zorgverzekeraars te bieden hebben en wat de bijbehorende eisen zijn.

We hopen op uw begrip.